Pari ajatusta tulevaisuudesta

Aloitin vähän alle kaksi vuotta sitten nuorisoalan kattojärjestö Allianssin puheenjohtajana. Eräs meidän hallituslainen luonnehti tätä ajanjaksoa pikakelaukseksi kaikesta mahdollisesta, mitä järjestössä edes voi tapahtua. Ainakin minun puoleltani kauteen on sisältynyt tunteiden koko kirjo. Kun kävin läpi puhelimellani otettuja kuvia näiden vuosien varrelta, sain onnekseni huomata että enemmistö oli nimenomaan ryhmäkuvia – sillä kaikessa on ollut kyse yhdessä tekemisestä.

Allianssi on kehittynyt valtavasti, ja itse koen kehittyneeni sen kanssa. Järjestön nimestä alkaen moni asia on muuttunut, että voisimme jatkuvasti paremmin palvella moninaista nuorisoalaa ja olla entistä vaikuttavampi toimija. Puheenjohtaja ei voi luoda uutta yksin, vaan hirveän tärkeää on haalia ympärilleen ihmisiä joilla on paitsi ajatuksia ja osaamista, myös kykyä toteuttaa. Porukan voimin ovat syntyneet ja toteutuneet Allianssin monet uudet avaukset kuten politiikkaviikko, nuorisoalan yhteinen tavoiteohjelma tai Suomen ja Euroopan suurimman ongelman (lue: nuorten syrjäytymisen) ratkaisemiseen tähtäävät kampanjat. Olemme keskittyneet siihen, mikä meitä yhdistää ja antaneet alan huipputekijöille tilaa loistaa.

Olen valtavan ylpeä meidän koko nuorisoalasta ja sen tekijöistä – niin palkallista kuin vapaaehtoistyötä tekevät ovat sydämellä mukana sen puolesta, että nuoret voisivat paremmin, tekevät hommia tunteja säästelemättä ja usein pienillä resursseilla. Kunnallisen ja seurakunnallisen nuorisotyön tekijöitä ja nuorisojärjestötoimijoita on syytä hypettää, ilman heitä aika monella meistä olisi asiat huonommin.

Allianssissa emme ole kuitenkaan vielä täysin valmiita tavoitteissamme. Haluan, että nuorisoala saadaan aidosti pelaamaan yhteen. Haluan, että nuoret pääsevät mukaan demokraattiseen päätöksentekoon ja politiikkaan käyttämään valtaa sukupolvensa äänellä. Haluan, että yhteiskuntamme on oikeudenmukainen ja reilu kaikille sukupolville. Haluan, että syrjäytymistä pystytään ehkäisemään ja torjumaan nykyistä tehokkaammin. Haluan, että nuorten ääni saadaan kuuluville ilmastopolitiikan edelläkävijyydessä. Haluan, että Allianssi kykenee vastaamaan nuorisoalan odotuksiin joka päivä uudelleen.

Myös itse olen oppinut muun muassa sietämään omaa epätäydellisyyttä, kuuntelemaan tarkemmin, ottamaan vastaan ja antamaan palautetta sekä edistämään kompromisseja. Olen oppinut että yhdenvertaisuustyö ei tule koskaan valmiiksi vaan aina on parantamisen varaa. Olen oppinut, että tunteiden näyttäminen ei vie minulta uskottavuutta.

Ei ole mitenkään helppo tehtävä johtaa luottamustoimisena puheenjohtajana moniäänisen alan kattojärjestöä. Sen, miten olen tästä tehtävästä suoriutunut, päättävät jäsenet Allianssin syyskokouksessa 20.11.2019, jossa olen ehdolla jatkokaudelle Allianssin puheenjohtajana.

Ilokseni minua ovat päättäneet tukea jo (aakkosjärjestyksessä) seuraavat jäsenjärjestöt:
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, Finlands Svenska Skolungdomsförbund (FSS) rf, Keskustan Opiskelijaliitto ry, Kokoomuksen Nuorten Liitto ry, Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ry, Lasten kesä ry, Suomen Keskustanuoret ry, Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry, Suomen ylioppilaskuntien liitto ry, Sosialidemokraattiset Nuoret Ry, Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry, Svensk Ungdom, Svenska Folkpartiets Ungdomsorganisation rf / RKP-nuoret, Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen nuorisojärjestö ry, Vasemmistonuoret ry, Vasemmisto-opiskelijat ry ja Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ry. Lisäsi moni järjestö päättää mahdollisesta tuesta lähitulevaisuudessa eli lista saattaa kasvaa. Olen valtavan kiitollinen jokaiselle tuesta! 🧡

Haluaako järjestösi mukaan tukijaksi, tai muuten kuulla ajatuksiani lisää? Laita minulle viestiä vaikka täällä tai sähköpostitse, tulen mielelläni kertomaan lisää itsestäni ja ajatuksistani!