Miksi Elisa?

Jokaisella pitää olla mahdollisuus toteuttaa unelmiaan taustasta ja henkilökohtaisista ominaisuuksista riippumatta. Haluan Suomen, jossa moninaisuus on ylpeyden aihe.

ELISAN TARINA

Olen itse kasvanut taiteilijaperheessä, ja tiedän millaista elämä epäsäännöllisellä toimeentulolla on. Siitä huolimatta olen voinut päästä huippuyliopistoon lukemaan lakia. On tärkeää, että hyvinvointivaltio tuottaa menestystarinoita jatkossakin, ja jokainen voi toteuttaa unelmiaan taustasta riippumatta. Tarvitaan sosiaalisia investointeja ja toimia, joilla vahvistetaan parempi tulevaisuus jokaiselle.

OSAAMISTA TOTEUTTAA TASA-ARVOTEKOJA

Tarvitaan isoja uudistuksia yhdenvertaisuuden puolesta. Perhevapaajärjestelmä on saatava tukemaan naisten osallistumista työelämään, tarvitaan riittävät resurssit sukupuolittuneen väkivallan tunnistamiseen, ehkäisemiseen ja torjuntaan. Vähemmistöjen oikeuksia on toteutettava esimerkiksi säätämällä itsemääräämisoikeuteen perustuva translaki. Suomi tarvitsee myös moninaisia päättäjiä.

PAREMPI TULEVAISUUS NUORILLE

Suomen väestö ikääntyy vauhdikkaasti, ja nuorten hyvinvointi on kohtalonkysymys myös koko hyvinvointivaltion kannalta. Politiikkatoimin täytyy huolehtia siitä, että nuoret jaksavat työelämässä, saavat apua mielenterveysongelmiin ja pystyvät kouluttautumaan huippuosaajiksi. Siksi eri sukupolvien on pidettävä yhtä. Tämän päivän päätöksiä tehdään monilta osin tuleville sukupolville, ja haluan edistää politiikan sosiaalista, taloudellista ja ekologista kestävyyttä.